Kostpolitik

Mad

I Blæksprutten-det kulturelle børnehus anser vi det at udvikle sunde kostvaner, som værende meget værdi-fuldt. Sunde kostvaner har betydning for børnenes udvikling, helbred, indlæring og udfoldelse.
I institutionen varetages indkøb, planlægning og fremstillingen af børnenes mad af husets køkken-leder. Kosten er ernærings-rigtigt sammensat.
Børnene bliver præsenteret for mange forskellige typer af madvarer. Der udarbejdes en kostplan for en uge af gangen.

Morgenmaden foregår i tidsrummet 6.15-7.30
Formiddagsmad i vuggestuen ca.9.00- 9.30 og i børnehaven ca.8.45-9.15.
Frokost ca. 11.00 vuggestue. ca. 11.30 børnehave.
Eftermiddagsmad ca. 14.00 i både vuggestue og børnehave.

Børnene får tilbudt hjemmebagt brød, som er tilsat kostfibre i form af fuldkornsmel og kerner. Vi køber frugt og grønt ind efter sæson og prøver så vidt muligt at købe dansk. Vi tilbyder økologisk mælk i vuggestuen, til morgenmaden og til nogle af måltiderne i børnehaven. Vi tilbyder fisk efter sæson, kyllingekød fra Danpo, dansk okse-og svinekød. Der tilbydes ikke halalslagtet oksekød, her vil børnene blive tilbudt kylling eller fisk.
I Blæksprutten fravælger vi ”tilsat sukker” i maden. Marmelade osv. sødes med juice og frugtsukker, så vidt det er muligt. Vi har dog også undtagelser, hvor børnene får en smule sødt f.eks. når vi til jul får risengrød med kanelsukker eller når vi til påske er på det årlige Påskeløb, hvor vi finder et lille påskeæg til hvert barn. Til fødselsdage anbefaler vi derfor, at forældrene medbringer noget alternativt til den ellers så ”søde tradition”.
Her kan f.eks. nævnes frugtspyd, små rosinpakker eller popcorn. vi står gerne til rådighed med mere inspiration og et snak om emnet, hvis du har behov for det.
Allergi: Hvis dit barn lider af fødevareallergi(mælk-gluten-nødder-diabetes osv.) tager vi højde for dette hvis lægeerklæring medbringes.